Hovězí karbanátky v ostře kyselé houbové omáčce
Publikováno 25.06.2018 v 10:07 v kategorii Mleté maso, přečteno: 29x
Ingredience: karbanátky:500 gmleté hovězí maso,2 vejce,2 PL strouhanka,1 hrst petrželka, sůl, pepř, rostlinný olej na smažení
omáčka: 1 ks Cibule, 2 stroužky Česnek, 1 ks chilli paprička, 200 g Žampiony, 1 konzerva nasekané loupaná rajčata, 2 dl hovězí vývar (bujón), 1 PL Cukr, 1 PL Ocet, 1 PL sojová omáčka, sůl, pepř
Postup:V misce spolu vypracujeme maso, vejce, strouhanku a nasekanou nať. Dosolíme a opepříme. Ze směsi tvarujme karbanátky, které pak krátce osmahneme na troše rozpáleného oleje (použijeme větší pánev) - pouze tak dlouho, aby se zatáhly a jemně zezlatověli na obou stranách. Odložíme bokem. Troubu rozehřejeme na 180 ° C. Na šťávě z masíčka potom restujeme nasekanou cibulku, česnek a chilli papričku. Přidáme nakrájené žampiony a krátce restujeme. Následně přelijeme konzervu rajčat a vývar a necháme pár minut probublat. Na závěr omáčku dochutíme cukrem, octem, sójovou omáčkou, solí a pepřem. Pokud máme pánev vhodnou do trouby, poklademe karbanátky na omáčku a dáme péct do trouby na cca 20 minut. Pokud nemáme takovou pánev, omáčku jednoduše nalijeme na dno zapékací misky a přidáme masíčko a pečeme v troubě.
Komentáře
Celkem 0 komentářů