Hovězí líčka na víně
Publikováno 20.06.2019 v 08:31 v kategorii Hovězí, přečteno: 33x
Suroviny:1 kg hovězích líček, trocha soli a pepře, hladká mouka na obalení, olej nebo sádlo na osmažení, 2 cibule, 100g slaniny, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, trocha rozmarýnu a tymiánu, 200 ml červeného vína, 200 ml hovězího vývaru
Postup: Maso omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Potom maso zprudka osmahneme na oleji. Vyjmeme ho a na výpeku osmahneme na drobno pokrájenou cibuli a na malé kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme pokrájený česnek, bobkový list a ostatní koření. Vrátíme zpět maso a vše zalijeme vínem. Necháme ho chvíli odpařit, pak přilijeme vývar a za občasného míchání dusíme do měkka. Podáváme s bramborovou kaší a brusinkami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů