Hovězí líčka s kořenovou zeleninou na červeném víně, bramborové pyré
Publikováno 07.12.2018 v 13:38 v kategorii Hovězí, přečteno: 36x
Suroviny:1,2 kg hovězích líček, 0,4 l červeného vína, 0,4 l kuřecího vývaru, 2 lžíce rajského protlaku, 1 velká mrkev, 1 velká petržel, 1/4 celeru, 2-3 cibule (šalotky), 4 stroužky česneku, čerstvý tymián, rozmarýn, mrkev, hnědé žampiony, posekaná hladkolistá petržel na ozdobu, 1,5 kg brambor, mléko, máslo, sůl
Postup:Líčka odblaníme, lehce poprášíme moukou a na oleji je zprudka orestujeme. Ve stejném kastrolu osmahneme cibuli a na kostičky nakrájenou zeleninu, poté lehce opečeme česnek, přidáme rajský protlak a víno a počkáme, než se z vína odpaří alkohol (cca 10 minut). Přidáme líčka a bylinky, zalijeme vývarem, necháme probublávat na sporáku čtyři hodiny (dokud nejsou líčka úplně měkká). Poté maso vyndáme a část zeleniny propasírujeme do omáčky, aby zhoustla. Servírujeme s bramborovým pyré, opečenou mrkví a žampiony, posypeme petrželkou.Bramborové pyré vznikne rozmixováním a posléze vyšleháním uvařených očištěných brambor, mléka, másla a soli.
Komentáře
Celkem 0 komentářů