Hovězí na víně s brusinkami
Publikováno 12.06.2018 v 08:02 v kategorii Hovězí, přečteno: 25x
Ingredience: 1 kg hovězího masa na dušení (h. přední, krk, kližka), 1 l hovězího vývaru, 300 ml červeného vína, 75 g brusinkové zavařeniny, 2 mrkve, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce mouky, sůl, pepř, nové koření
Postup: Hovězí maso očistíme a nakrájíme na velké kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na dílky. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme maso a zprudka restujeme dozlatova. Přidáme cibuli, osolíme, opepříme a také orestujeme. Vmícháme máslo, zaprášíme moukou a zarestujeme. Zalijeme vínem a necháme odvařit. Přidáme mrkev, brusinky a vývar. Zmírníme plamen a dusíme do změknutí (alespoň 2 hodiny). Ke konci sundáme poklici a necháme vývar odvařit do zhoustnutí.
Komentáře
Celkem 0 komentářů