Hovězí na víně se zázvorem
Publikováno 12.06.2018 v 08:00 v kategorii Hovězí, přečteno: 26x
Ingredience: 1 kg hovězího zadního nebo falešné svíčkové, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 ks zázvoru nakrájeného na plátky, 1 špetka tymiánu, 1 špetka bazalky, 1-2 dl oleje, 1 špetka mletého kmínu, 1 ks cibule, 2-3 stroužky česneku, 3 dl červeného vína, 2 l hovězího vývaru připraveného z Knorr Bohatý bujón hovězí
Příprava:Maso nakrájíme na nudličky, na oleji zpěním nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nasekaný česnek a zázvor. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran, pak teprve opepříme, osolíme, přidáme mletý kmín, trošku tymiánu a bazalky. Podliji červeným suchým vínem a necháme lehce odpařit. Pak přilijeme připravený vývar, tak aby bylo maso ponořené jen do 3/4, snížíme teplotu aby jen lehce probublávalo a pomalu dusíme. Po dobu dušení sem tam kontrolujeme, přiléváme vývar a zhruba za 3-4 hodiny, až je maso měkké můžeme podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů