Hovězí nudličky ve smetanové omáčce
Publikováno 12.06.2018 v 07:59 v kategorii Hovězí, přečteno: 39x
Ingredience:600 g hovězí svíčkové, 250 g těstovin, 250 g cherry rajčátek, 200 ml tučné smetany, 150 ml hovězího vývaru, 50 g nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce oleje, 5 snítky tymiánu, sůl, pepř
Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a dochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej, maso v něm zprudka opečeme dozlatova a dáme stranou. Umytá a osušená rajčata přidáme na pánev ke zbylému oleji, přidáme i snítky tymiánu a krátce osmahneme. Zalijeme smetanou, přidáme vývar a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a necháme zčásti odpařit a zhoustnout. Dochutíme solí, pepřem a vylovíme větvičky tymiánu. Vložíme opečené maso, ořechy a necháme prohřát. Podáváme s hotovými těstovinami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů