Hovězí pečeně na červeném víně
Publikováno 12.06.2018 v 07:59 v kategorii Hovězí, přečteno: 26x
Ingredience: Hovězí kližka 2 kg, Tymián 3 ks, Rozmarýn 3 ks, Bobkový list 2 ks, Česnek 4 stroužky, Hovězí vývar 2 hrnky, Brambory 3 ks, Celerové stonky 4 ks, Mrkev 8 ks, Cibule 2 ks, Červené víno 1 hrnek, Sůl a pepř špetka, Olivový olej 2 lžíce
Postup: Kližku pokapeme olivovým olejem ze všech stran, osolíme a opepříme. Dáme mírně osmažit na pánev ze všech stran a poté vyndáme. Do stejné pánve nalijeme červené víno a vaříme, dokud víno nebublá. Poté pánev sejmeme z vařiče. Do pekáče dáme cibuli, mrkev, celerové stonky, brambory a nahoru zeleniny položíme předem osmaženou kližku. Polijeme červeným vínem a přidáme hovězí vývar. Přidáme česnek, bobkový list, rozmarýn, tymián a zakryjeme pokličkou. Dáme péct do trouby buď na vysokou teplotu na 4 hodiny, nebo na mírnou teplotu po dobu 8 hodin.
Komentáře
Celkem 0 komentářů