Hovězí s dýňovou omáčkou
Publikováno 12.06.2018 v 07:58 v kategorii Hovězí, přečteno: 27x
Ingredience: 1 kg hovězí kližka, 5 kuliček jalovec, 3 bobkové listy, trocha soli
Na omáčku: 1/2 menší dýně, 100 g anglická slanina, 250 ml sladká smetana, špetka rozmarýnu
Placky: 1/2 menší dýně, 2 stroužky česnek, 1 vejce, trocha soli, pepře a kmínu, krupička dle potřeby, olej na smažení
Postup: Maso nakrájíme na kusy, osolíme a dáme do hrnce s vařící vodou. Přidáme jalovec a bobkové listy. Vaříme 2 hodiny za občasného obracení (v papiňáku stačí 40 minut). Uvařené maso vyndáme a vývar přecedíme přes síto. Dýni nakrájíme na kostičky, dáme je na plech a pečeme 30 minut při 190 °C. Asi 10 minut před koncem přidáme slaninu. Do přecezeného vývaru nasypeme upečenou dýni a slaninu a rozmixujeme. Přidáme smetanu, špetku rozmarýnu a chvilku povaříme. Na placky nastrouháme dýni a česnek. Přidáme vejce, koření a krupičku. Z těsta tvoříme placky a smažíme je dozlatova.
Komentáře
Celkem 0 komentářů