Hovězí s paprikou
Publikováno 12.06.2018 v 07:55 v kategorii Hovězí, přečteno: 17x
Ingredience: 500 g hovězího steakového masa, nakrájeného na velmi slabé plátky (proužky), 1/2 hrnku sójové omáčky (120 ml), 2 PL hnědého cukru, 2 PL kukuřičného škrobu, 1 PL čerstvého zázvoru, nastrouhaného, 2 stroužky česneku, utřeného, 1 ČL chilli omáčky, 2 PL oleje na smažení, 1 středně velká cibule, nakrájená na plátky, 2 celé červené papriky, nakrájené na slabší plátky, pálivá paprika na posypání, lístky čerstvého koriandru na ozdobu a dochucení, 2 balení rýžových nudlí á 200 g
Postup: Smícháme sójovou omáčku, hnědý cukr, kukuřičný škrob, zázvor, česnek a chilli omáčku. Nalijeme na maso, promícháme a odložíme. (Pokud máme čas, můžeme nechat odležet v lednici cca 2 hodiny - není třeba). Na pánvi rozehřejeme 1 PL oleje a orestujeme rychle cibuli, cca 1 minutu. Vyndáme na talíř. Pánev vrátíme na plotnu, a jakmile se opět zahřeje, přidáme papriku. Restujeme cca 1 - 2 minutu. Vyndáme na talíř. Pánev vrátíme na plotnu a opět rozehřejeme. Přidáme druhou lžíci oleje. Do rozehřátého oleje vložíme asi 1/3 marinovaného masa, necháme smažit cca 20 - 30 vteřin, obrátíme vidličkou/ kleštěmi a opět necháme smažit asi 30 vteřin. Vyndáme na talíř a tímto způsobem pokračujeme se zbývajícím masem. Snížíme teplotu, přidáme všechno maso, cibuli a papriku a řádně promícháme a prohřejeme. Přidáme zbytek omáčky, ve které jsme marinovali maso a necháme pár minut vařit. (Pokud je směs moc hustá, přidáme trochu vodu. Omáčka musí mít správnou konzistenci - ani hustá, ani řídká.). Podle návodu uvaříme rýžové nudle. Uvařené nudle smícháme s masovou směsí, řádně promícháme. Pokud je omáčka stále hustá, můžeme ji zředit horkou vodou. Můžeme podávat s nasekaným koriandrem a posypané pálivou paprikou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů