Hovězí se šípkovou omáčkou
Publikováno 16.07.2018 v 14:02 v kategorii Hovězí, přečteno: 40x
Suroviny:1-2 lžíce sádla, 1 cibule,1 mrkev, 1 petržel, asi 1/6 celeru, 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, 600g zadního hovězího masa, trocha soli a pepře, 2 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce šípkové marmelády, šťáva z ½ citronu, kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu, hrst rozinek, hrst mandlí, špetka skořice
Postup:Na sádle opečeme najemno nasekanou cibuli. Když zesklovatí, vsypeme očistěnou a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vložíme bobkový list a nové koření a společně 15 minut smažíme. Poté přidáme na plátky nakrájené hovězí maso. Osolíme je a opepříme a dusíme doměkka asi 2 hodiny. Pak maso vyndáme a omáčku rozmixujeme. Přidáme povidla, marmeládu a citronovou kůru i šťávu, skořici, mandle a rozinky. Minutu povaříme, vrátíme maso a poté podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů