Hovězí stir-fry
Publikováno 12.06.2018 v 07:54 v kategorii Hovězí, přečteno: 18x
Suroviny: sušené vaječné nudle 250 g, kvalitní hovězí steak 300 g, česnek 2 stroužky, kousek oloupaného zázvoru, čerstvé chilli papričky 1–2 ks, fazolové klíčky 150 g, zelené fazolky 150 g, kukuřičné klasy 2 ks, šťáva z jedné limetky, červená paprika 1 ks, jarní cibulka 6 ks, koriandrové lístky 1 hrst, sójová omáčka Kikkoman, sůl, sezamový olej, rostlinný olej
Postup: Klubka vaječných nudlí dejte do hrnce a zalijte vroucí vodou se špetkou soli, nechte je změknout. Pak je slijte, dejte do mísy a odložte stranou. Rozpalte grilovací pánev a nasucho v ní ze všech stran ogrilujte kukuřičné klasy. Nožem seřízněte opečená zrna. Fazolové lusky překrojte na délku palce, jarní cibulky nakrájejte na kolečka, papriku na drobné proužky. Všechnu zeleninu si nechte připravenou po ruce. Hovězí maso nakrájejte na proužky, stroužky česneku na plátky, zázvor a chilli nadrobno. Rozpalte wok. Vlijte do něj trochu rostlinného oleje a pak přidejte maso, česnek, chilli a zázvor. Zprudka restujte, dokud nebude maso skoro hotové. Pak přidejte fazolové klíčky, cákanec sójové omáčky, trochu sezamového oleje a šťávu z jedné limety. Stir-fry asi 30 vteřin. Celý obsah pánve pak přendejte do větší misky, včetně veškeré štávy. Wok vraťte na oheň, znovu přilijte trochu oleje a přidejte zeleninu. Tu restujte tak 3 minutky a pak přidejte nudle. Pěkně nudle se zeleninou proházejte a naservírujte je na talíře. Do prázdného woku vraťte maso, štávu, stir-fry dokud se neprohřeje. K masu nakonec přidejte hrst koriandrových lístků a pak vše naaranžujte na nudle. Geniální, zdravé, rychlé.
Komentáře
Celkem 0 komentářů