Hovězí závitky s houbami
Publikováno 12.06.2018 v 07:53 v kategorii Hovězí, přečteno: 25x
Ingredience: 4 plátky hovězího masa, 5 špetek soli, 4 špetky mletého pepře, 250g očištěných hříbků - nebo jiných hub, 2 lžíce másla, 1 ks cibule, 1 špetka mletého kmínu, 4 lžíce oleje, 250 ml hovězího vývaru
Na obalení: 1 hrnek hladké mouky
Postup: Očištěné houby nakrájejte na plátky, oloupanou cibuli drobně pokrájejte. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli, přidejte houby, poprašte je kmínem a poduste 5 - 10 minut, podle druhu hub. Houby podle chuti osolte, opepřete a nechte je vychladnout. Plátky masa lehce naklepejte, osolte a opepřete. Na každý plátek masa položte podušené houby, srolujte je a spíchněte párátkem. Masové rolády obalte v hladké mouce a orestujte na oleji. Orestované závitky naskládejte do pekáčku, podlijte je vývarem a přikryté duste doměkka. Šťávu můžete zahustit instantní jíškou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů