Hraběnčiny řezy s jablky a kokosem
Publikováno 19.06.2018 v 14:59 v kategorii Řezy, přečteno: 32x
Suroviny: Na těsto: 200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 250 g hery, Špetka soli, 4 ks vejce, 150 g krupicového cukru, půl sáčku kypřícího prášku do pečiva
Na náplň: 6 ks středně velkých jablek, 2 lžičky mleté skořice, 100 g strouhaného kokosu, Hrst sušených brusinek
A ještě: 2 bal. Vanilkové cukry na bílkový sníh
Postup přípravy: Na vál nebo do robotu dáme prosáté mouky, změklou pokrájenou heru, žloutky (bílky dáme stranou) a zbytek ingrediencí na těsto. Vypracujeme nelepivé pružné těsto. 1/3 těsta dáme do mikrotenového sáčku a uložíme do mrazáku. Zbylé 2/3 dáme rovněž do mikrotenu a dáme do lednice. Připravíme si náplň: jablka nastrouháme nahrubo, a pokud jsou příliš šťavnatá, v dlaních je lehce vymačkáme. Plech 25x35 cm si vysteleme pečícím papírem. Z bílků a špetičky soli vyšleháme pevný sníh, do kterého po částech přidáváme vanilkové cukry. Šleháme dál, pokud není sníh lesklý a nedělá špičky. Vytáhneme těsto z lednice a vymačkáme jej pomocí ručního válečku nebo prsty do plechu. Poklademe jablky, zasypeme skořicí, přidáme brusinky a kokos. Stěrkou opatrně naneseme sněhovou hmotu a uhladíme. Vytáhneme těsto z mrazáku a přímo na sníh jej nahrubo nastrouháme. Snažíme se, aby bylo rovnoměrně po celé ploše. Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut do zrůžovění. Necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Celkem 0 komentářů