Recepty z rájePřes 1000 receptů

Hrachová omáčka s fašírkami

Publikováno 11.06.2018 v 09:57 v kategorii Omáčky, přečteno: 32x

Ingredience: 500 g vepřového mletého masa, 2 ks staršího pečiva, 300 g mraženého hrášku, 2 vejce, 1 cibule, 1 stroužek česneku, polohrubá mouka, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce klasického octa, 1 kelímek zakysané smetany, ½ l smetany na vaření, petrželka, mletá sladká paprika, vegeta, arašídový olej, cukr, sůl, pepř

Postup:Hrachová omáčka: V hrnci osmažíme na oleji ½ cibulky, ochutíme asi 2 lžičkami sladké mleté papriky a vsypeme hrášek. Vše zalijeme vodou a necháme vařit asi 15 min. Po uplynulé době omáčku dochutíme vegetou, lžící octaa 3 lžícemi cukru. Osolíme, opepříme a promícháme. V míse smícháme zakysanou smetanu se smetanou na vaření a postupně přimícháme 2 lžíce polohrubé mouky. Směs nalijeme do hrnce s hráškem a promícháme, necháme 10 minut povařit. Podle hustoty můžeme přidat trochu smetany s moukou, podle chuti můžeme omáčku dosladit nebo naopak přidat ocet.

Fašírky: Staré pečivo namočíme ve vodě. V míse smícháme mleté maso, vyždímané pečivo, nasekanou půlku cibulky a stroužek česneku, vegetu, mletou sladkou papriku a strouhanku. Přidáme 4-5 lžic polohrubé mouky, 2 vejce a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a dobře promícháme, aby nám vznikla konzistentní hmota. V pánvi rozpálíme dostatek oleje (asi litr) a z hmoty vytvoříme kuličky velikosti dlaně, které v oleji osmažíme. (Je dobré namočit si ruce ve vodě, aby se nám maso nelepilo k dlaním.) Fašírky podáváme s hrachovou omáčkou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?