Hráškový krém
Publikováno 29.10.2018 v 09:27 v kategorii Polévky, přečteno: 28x
Ingredience: zeleninový vývar 500 ml,cibule, pokrájená nadrobno 1 ks, pórek 1 ks, hrášek, může být i mražený 500 g,mléko 150 ml, smetana 200 ml, máslo, olivový olej,čerstvě namletý pepř, sůl
Postup:Nejdříve orestujeme cibuli a bílou část pórku na másle. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a zalejeme zeleninovým vývarem a vše přivedeme k varu.Jakmile hrášek změkne, sundáme polévku z plotny a přimícháme smetanu a trochu mléka. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Přes jemný cedník polévku přecedíme zpět do rendlíku a ještě pár minut provaříme. Dle chuti dochutíme solí a pepřem.Dozdobíme čerstvými bylinkami (petrželkou, pažitkou) a troškou smetany.K hráškovému krému se skvěle hodí rozpečená bageta a opražená slanina, kterou servírujeme vedle misky s polévkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů