Hráškový krém s pošírovaným vejcem a slaninou
Publikováno 06.11.2018 v 11:14 v kategorii Polévky, přečteno: 33x
Suroviny:200 g mraženého hrášku, jarní cibulka, 4-6 vejce, 10 plátků slanina, 600 ml kuřecí vývar, smetana 20%, máslo, ocet
Postup:Na másle jemně osmažíme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme částečně rozmražený hrášek a po chvilce zalejeme vývarem. Po několika minutách vaření rozmixujeme a můžeme přidat trochu smetany. Šest plátků slaniny nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na pánvi do sucha. Zbylé čtyři plátky osmažíme celé. V horké vodě s 1-2 lžícemi octa připravíme pošírovaná vejce tak, že je velmi pomalu vlijeme do vody a necháme vařit 4-5 minuty. Polévky servírujeme s vejcem a slaninou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů