Hříbkový krém po valašsku
Publikováno 11.06.2018 v 10:13 v kategorii Polévky, přečteno: 25x
Suroviny: máslo 100 g, mrkev 100 g, celer 100 g, kořenová petržel 100 g, cibule 1 ks, hladká mouka 50 g, čerstvé hřiby 200 g, smetana 150 ml, vývar nebo voda 500 ml, sůl a čerstvě namletý pepř
Postup:Na másle orestujte dozlatova nakrájenou kořenovou zeleninu, přidejte nakrájenou cibuli a krátce orestujte. Zaprašte hladkou moukou, zalijte vývarem, osolte, opepřete a provařte společně s očištěnými a nakrájenými hříbky cca 20 minut. Zalijte smetanou a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
TIP: Pokud byste se chtěli vyhnout zahušťování moukou, můžete hned na začátku přidat do vývaru oloupanou a na kostičky nakrájenou větší bramboru.
Komentáře
Celkem 0 komentářů