Hříbky nadivoko
Publikováno 11.06.2018 v 10:12 v kategorii Houby, přečteno: 16x
Ingredience:750 g čerstvých hříbků, 75 g uzené slaniny, 300 ml silného hovězího vývaru, 1 mrkev, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, sůl, pepř, nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, citronová kůra
Postup: Šalotku i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Hříbky očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme slaninu a necháme krátce orestovat na mírném plameni. Přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Přidáme mrkev a hříbky. Osolíme, opepříme a přidáme koření, tymián i špetku citronové kůry. Orestujeme, poté podlijeme vývarem a dusíme asi 20 minut do změknutí. Koření vyjmeme a ihned podáváme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů