Hříšně dobré maso
Publikováno 15.06.2018 v 08:18 v kategorii Vepřové, přečteno: 29x
Suroviny: 4 větší plátky vepřového masa, 5-6 stroužků česneku, 6 lžic strouhanky, 2 vejce, 5 lžic hladké mouky na obalování, olej na smažení, 8 plátků anglické slaniny, 500g brambor, 4 velké cibule, 4 lžíce vegety, sůl, černý mletý pepř, mletá paprika
Postup: Maso omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme a potřeme rozetřeným česnekem. Osolíme a okořeníme vegetou a mletou červenou paprikou. Necháme krátce odležet. Maso obalíme obráceně - nejdříve ve strouhance, potom ve vejcích a nakonec v hladké mouce. Opečeme z obou stran na oleji. Hotové maso vložíme do zapékací mísy na plátky anglické slaniny. Cibuli a oloupané brambory nakrájíme na kolečka a naskládáme na maso. Můžeme vytvořit i více vrstev. Dáme zapéct při 180 stupních na 45 minut. Můžeme servírovat přímo ze zapékací mísy, kterou položíme doprostřed stolu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů