HRNEC TĚSTOVIN S RAJČATOVOU OMÁČKOU
Publikováno 11.06.2018 v 14:55 v kategorii Těstoviny, přečteno: 27x
Suroviny: 600 g těstovin Linguine nebo Spaghetti, 1 plechovka krájených rajčat, 1 ks bílé cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 lžičky sušeného chilli, 2 lžičky sušeného oregana, Sůl, čerstvě namletý pepř, 2 snítky čerstvé bazalky, 2 lžíce extra virgin olivový olej, čerstvě strouhaný parmezán
Postup: Do velkého hrnce dejte společně na půl přelomené těstoviny, plechovku rajčat, na úzké měsíčky nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek a otrhané lístky bazalky. Zalijete vodou, zasypete chilli kořením, oreganem, solí a pepřem. Nakonec zakapejte olivovým olejem. Přiklopíte pokličkou a přivedete k varu. Zmírníte oheň a pod poklicí necháte vařit asi 10 minut, každé 2 minuty promícháte a zkontrolujete množství tekutiny. Ke konci vaření by už měla být tekutina téměř všechna vsáknuta do těstovin, pokud by jí bylo v hrnci pořád hodně, odeberete ji lžící. Těstoviny hlídáte, aby byly akorát, tedy al dente! Chcete-li, dochutíte solí a pepřem a před servírováním ještě jednou promícháte. Na talíři zakápnete kapkou olivového oleje a zasypete strouhaným parmezánem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů