Hruškový koláč se zakysanou smetanou a tvarohem
Publikováno 21.09.2018 v 10:41 v kategorii Koláče, přečteno: 54x
Ingredience: Koláč:300 g mouka (hladká),125 g tvaroh, 500 ml olej,Vejce, lžíce kakao (holandské),kypřící prášek, 1 kg hrušky
Krém: 3 ks vejce, 75 g cukr (krupice), cukr (vanilkový), 250 g tvaroh, 250 g smetana (zakysaná), lžíce solamyl, špetka skořice
Postup:Z mouky, tvarohu, oleje a vejce vymícháme hladké těsto. Poté přidáme kakao proseté s kypřícím práškem. Na těsto naskládáme omyté a na kousky nakrájené hrušky a navrstvíme krém. Poté upečeme při 200°C asi 40 min.
Příprava krému: Vyšleháme sníh z bílků, žloutky utřeme s cukrem. Do cukru přidáme zbytek surovin a poté vmícháme sníh bílků.
Komentáře
Celkem 0 komentářů