Hustá polévka z máslových fazolí
Publikováno 18.10.2018 v 08:37 v kategorii Polévky, přečteno: 36x
Ingredience: 500 g máslových fazolí, oliv. oleje, 1 cibule, 2 stonky řap.celeru, 1 menší mrkev, 4 stroužky česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 400 g drcených rajčat, 2 bobkové listy, 3 kuličky Nového koření, bazalka, oregano, sůl a pepř, 2 hrsti těstovinové rýže, zeleninový vývar
Postup: Fazole si namočte noc předem do studené vody a druhý den uvařte do měkka. Na oleji si orestujte zeleninu (cibule, mrkev, celer, česnek) i s kořením a po 3 minutách zasmahněte rajský protlak, který opečte stejně dlouhou dobu. Ztratí nepříjemnou kyselost a vyniknou lépe chutě. Zalijte drcenými rajčaty a nechte 5 minut podusit na mírném plameni. Scezené fazole přidejte do polévky a dolijte zeleninovým vývarem. Pokud ale máte po ruce třeba kuřecí, tak tím nic nepokazíte. Vsypte těstoviny a nechte povařit do měkka a zhoustnutí polévky. Dochuťte solí, pepřem a na talíři můžete dozdobit i čerstvou bylinkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů