Indická kuřecí játra
Publikováno 19.05.2020 v 18:10 v kategorii Kuřecí, přečteno: 118x
Suroviny: 400 g kuřecích jater, 2 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy, chilli dle chuti, sůl, hrst nasekaného koriandru
Omáčka: 200 ml bílého jogurtu, 2 stroužky česneku, 50 g rajčatové pasty, 2 cm čerstvého zázvoru, 1 lžička kurkumy, 1 lžička garam masala, 2 lžíce horké vody
Postup: Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na kousky. Lžíci oleje smícháme s citronovou šťávou, lžičkou chilli a čerstvým koriandrem. Touto marinádou přelijeme játra a promícháme. Omáčku připravíme smícháním jogurtu, prolisovaného česneku, rajčatové pasty a nastrouhaného zázvoru. Dochutíme solí, kořením garam masala, kurkumou a rozředíme vodou. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme připravená játra. Pak přelijeme jogurtovou omáčkou a prohříváme, dokud nejsou hotová.
Komentáře
Celkem 0 komentářů