Indická polévka z pečené mrkve
Publikováno 01.10.2018 v 14:39 v kategorii Polévky, přečteno: 44x
Ingredience: mrkev 1 kg, zeleninový/kuřecí vývar 1 l, velká cibule 1 ks, řapíkatý celer 4 stonky, bílý jogurt 1 malý kelímek, rohlík 2 ks, máslo/olivový olej dle potřeby, kurkuma 1 lžička, koriandr, římský kmín, skořice 1/2 lžičky, černý pepř 10 kuliček, badyán 1/2 hvězdičky, nové koření 4 kuličky, hrubá mořská sůl 2 lžičky, plátek zázvoru 1 cm, citron 1 ks, petrželová nať dle chuti, chilli pasta dle chuti
Příprava: Mrkev si oloupejte a na hrubém struhadle nastrouhejte. V hrnci si na přepuštěném másle anebo olivovém oleji orestujte cibuli a řapíkatý celer. S krájením na extra drobno si nedělejte starosti. Polévka se bude stejně mixovat, tak na co se s tím párat. Když má cibulka krásně zlatavou barvu, tak přidejte mrkev, zázvor a směs koření. Opékejte, dokud není mrkev krásně hnědá. Cukr v mrkvi karamelizuje celkem rychle, tak dejte pozor, ať se vám to nespálí. Zalijte vývarem a pod pokličkou vařte cca 20 minut. Polévku rozmixujte ponorným mixérem krásně dohladka a dochuťte solí a šťávou z citrónu. Na talíři ozdobte krutóny dělanými na másle, jogurtem a petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů