Indická rajčatová polévka
Publikováno 01.10.2018 v 14:38 v kategorii Polévky, přečteno: 31x
Ingredience: krájená rajčata 1 konzerva, menší mrkev 1 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, červená čočka 2 lžíce, bobkový list 1 ks, římský kmín 1 lžíce, mletý koriandr 1/2 lžičky, koření Garam masala 1/2 lžičky, sůl dle chuti, Ghí 2 lžičky, zeleninový vývar nebo voda 1 l, smetana ke šlehání 100 ml, kokosové mléko 50 ml
Příprava: Na ghí osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku. Po chvilce přidáme nastrouhanou mrkev a společně restujeme. Přidáme i garam masalu, římský kmín a koriandr a necháme rozvonět. Poté do hrnce vyklopíme konzervu rajčat a zalijeme vodou/vývarem. Vhodíme ještě bobkový list a červenou čočku, dostatečně osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec rozmixujeme polévku dohladka a zjemníme smetanou. Můžeme podávat posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů