Recepty z rájePřes 1000 receptů

Indické kari s krevetami

Publikováno 18.10.2018 v 08:46 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 29x

Suroviny:1 hrnek jasmínové rýže, 20 krevet (vyloupané tygří), 250 ml kokosového mléka, kukuřice, Na dochucení: čerstvý zázvor, limeta, lžíce hnědého cukru, sůl, chilli, tikka masala, kurkuma

Postup:Na pánvi rozpálíme olej, krevety máme buď chlazené, nebo necháme rozmrazit a zbavíme pomocí ubrousku přebytečné vody, poté vložíme na pánev, osmahneme z každé strany asi 2 minuty, aby krevety zčervenaly.Jakmile se tak stane, přidáme kukuřici (může být z mrazáku), přidáme 1 vrchovatou lžičku nastrouhaného nebo nakrájeného zázvoru, necháme 2 minuty osmahnout, pak přidáme koření, špetku soli, lžíci cukru, lžičku kurkumy, lžičku tikka masala koření, špetku chilli a promícháme.Jakmile koření pustí vůni, nalijeme kokosové mléko a necháme lehce zredukovat 5 minut, mezitím si připravíme rýži.1 hrnek rýže dáme do kastrůlku, přidáme 1,5 hrnku vody, špetku soli a přivedeme k varu, jakmile se rýže začne vařit ztlumíme plamen na minimum a vaříme, dokud nezmizí všechna voda (5 minut), rýže je pak hotová.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?