Indické máslové kuře
Publikováno 12.06.2018 v 11:46 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x
Suroviny: olej 15 ml, máslo 15 ml, kuřecí stehna, nakrájené na menší kusy 1 kg, mletý koriandr 10 ml, mletý římský kmín 10 ml, nastrouhaný čerstvý zázvor 10 ml, koření Garam masala 5-10 ml, kvalitní rajčatové pyré nebo sekaná rajčata 1 plechovka (400 g), kuřecí vývar 125 ml, bílý jogurt 125 ml, smetana 125 ml, sůl, čerstvě namletý černý pepř
Postup: Rozehřejte ve vysoké pánvi olej a máslo na mírném ohni. Osmažte na něm kuře dozlatova. Přidejte všechno koření a restujte další 2 minuty, aby se koření rozvonělo. Přidejte rajčatové pyré a kuřecí vývar, přiveďte k varu a nechte 10-15 minut probublávat. Až bude maso měkké, přidejte jogurt a smetanu a už déle nevařte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte horké s bílou rýží a zasypané čerstvým koriandrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů