Italská bábovka Panettone
Publikováno 19.06.2018 v 14:56 v kategorii Bábovky, přečteno: 34x
Seznam přísad: 1/2 kg hladká mouka, 30 g droždí, 220 ml mléko, 100 ml med, 4 lžíce rozinky, 4 lžíce kandované ovoce, 4 lžíce mleté mandle, 1 lžíce strouhaná citronová kůra, 1 špetka sůl, 4 ks žloutek, 3 lžíce máslo, tuk na vymaštění pekáče, mouka na vysypání pekáče, 1 ks vanilkový cukr
Postup přípravy: Z části vlažného mléka a rozdrobeného droždí si připravíme kvásek, v druhé části teplého mléka si rozpustíme med. Do mouky zamícháme rozinky, kandované ovoce, mleté mandle, strouhanou citronovou kůru a špetku soli. Přidáme mléko s medem, kvásek, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Necháme alespoň 1 hodinu kynout (těsto by mělo za tuto dobu zdvojnásobit svůj objem). Potom těsto znovu vypracujeme a vložíme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy. Znovu necháme kynout zhruba 40 minut. Dáme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 40 minut. Po upečení pocukrujeme vanilkovým cukrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů