Italská fazolová polévka
Publikováno 21.08.2018 v 11:14 v kategorii Polévky, přečteno: 40x
Suroviny: 3 lžíce olivového oleje, 2 ks brambor, 2 ks menší mrkve, 1 ks cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 ks malé cukety, 2 špetky kajenského pepře - volitelné, 300g konzervovaných bílých fazolí, 1.7l domácího kuřecího vývaru - nebo vývar z kostky, 160g rajčatového protlaku, 1 lžíce sušené petrželky, 0.5 lžičky sušeného tymiánu
Postup:Oloupané brambory nakrájejte na kostičky.Omytou cuketu a očištěnou mrkev nakrájejte na plátky, plátky na polovinu.Očištěný celer nakrájejte na plátky.V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte zeleninu a 2-3 minuty míchejte. Zeleninu zalijte vývarem, přidejte scezené, propláchnuté fazole, rajčatový protlak, petrželku, tymián, kajenský pepř a vařte za občasného míchání 20 minut, nebo až je zelenina měkká.
Komentáře
Celkem 0 komentářů