Italská polévka
Publikováno 16.07.2019 v 14:19 v kategorii Polévky, přečteno: 41x
Ingredience: 1 bílá veka, 1 l kuřecího vývaru, sůl, mletý černý pepř, 4 vejce, 8 lžic strouhaného ementálu, 2 lžíce másla, zelená bazalka
Postup: Veku nakrájíme na plátky, potřeme je po obou stranách máslem a opečeme z obou stran v troubě. Kuřecí vývar přivedeme k varu a podle chuti ho okořeníme pepřem a solí. Na každý talíř položíme 3 plátky opečené veky a na ně rozklepneme celé vejce. Pak je zvolna zaléváme vroucím vývarem, až získáme celou jednu porci polévky. Nakonec do talíře přidáme 1 až 2 lžíce strouhaného sýra a ihned podáváme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů