Italské kuře po myslivecku
Publikováno 12.06.2018 v 11:45 v kategorii Kuřecí, přečteno: 25x
Ingredience: 2 kuřecí prsa, 8 bobkové listy, 1 snítka rozmarýn, 3 stroužky (1 prolisovaný, 2 pokrájené na plátky) česnek, 250ml červené víno, 1 sáček černé olivy, 1 plechovka krájená rajčata, na zaprášení mouka, dle potřeby sůl, pepř a bylinky
Postup: Kuřecí prsa ze všech stran osolíme, opepříme a dáme je do misky. Přidáme bobkové listy, rozmarýn, prolisovaný stroužek česneku a zalijeme vínem. Marinujeme přes noc. Pak kuřecí prsa vyndáme (marinádu odložíme, budeme ji ještě potřebovat), osušíme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji v hrnci postupně opékáme, aby se maso zatáhlo a jemně zbledlo. Potom maso vyndáme, přidáme trochu oleje a opečeme na něm plátky česneku. Přidáme olivy a rajčata (velké kousky podrtíme vařečkou). Do směsi vrátíme kuřecí maso a zalijeme marinádou. Přivedeme k varu. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C. Jakmile přivedeme omáčku s masem k varu, přiklopíme hrnec pokličkou a pečeme v troubě přibližně hodinu. Nakonec z jídla odstraníme bobkové listy a snítku rozmarýnu. Omáčku dochutíme bylinkami, a pokud je to ještě potřeba, přidáme sůl a pepř (můžeme nahradit vegetou). Podáváme s rýží.
Komentáře
Celkem 0 komentářů