Italský jablečný koláč s mandlemi
Publikováno 23.01.2019 v 13:47 v kategorii Koláče, přečteno: 42x
Suroviny: olivový olej 200 ml, třtinový cukr 225 g, velká vejce 3 ks, hladká mouka nebo italská mouka typu 00 225 g, mletá skořice 1 lžička, kypřicí prášek 2,5 lžičky, kypřicí prášek bez fosfátů (vinný kámen) 1/2 lžičky, oloupaná sladká jablka bez jádřinců, nakrájená na kostičky 600 g, rozinky 100 g, plátky mandlí 75 g, citronová kůra ze 2 bio citronů, forma na pečení o průměru 20 cm, vyložená pečicím papírem
Postup: Předehřejte si troubu na 180 °C. Olivový olej nalijte do misky, přidejte cukr a elektrickým šlehačem směs šlehejte, dokud nebude hladká. Postupně přidejte vejce a dále šlehejte, dokud se nezvětší objem a směs nebude mít konzistenci husté majonézy. Dohromady smíchejte mouku, skořici a kypřicí prášky. Sypké ingredience postupně přidejte k ušlehanému těstu a vše zamíchejte kovovou lžící. Dále přidejte jablka, rozinky, mandle a citronovou kůru. Těsto přendejte do připravené formy a v předehřáté troubě pečte hodinu, dokud se při vpichu nepřestane lepit na špejli. Koláč vyndejte z formy a před podáváním nechte vychladnout na mřížce.
Komentáře
Celkem 0 komentářů