Jablečná omáčka k uzenému masu
Publikováno 11.06.2018 v 09:54 v kategorii Omáčky, přečteno: 28x
Ingredience: 2 lžíce másla, 2 ks šalotky, 1 ks jablka - nejlépe zelené, kyselé, 300 ml domácího hovězího vývaru, 2 lžíce bílého octa balsamico, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, 1,5 lžíce světlé instantní jíšky, 2 špetky mletého černého pepře, 2 špetky soli
Postup:V rendlíku nechte rozpustit máslo. Přidejte nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět. K cibuli přidejte na malé kostičky nakrájené jablko a míchejte 2 minuty. Cibuli a jablko zalijte vývarem, přidejte ocet, jíšku, hořčici sojovou omáčku, podle chuti sůl a mletý pepř. Omáčku nechte vařit 5-8 minut, aby se jablka nerozvařila.
Komentáře
Celkem 0 komentářů