Jablečné čatní
Publikováno 15.06.2018 v 13:49 v kategorii Ostatní, přečteno: 27x
Seznam přísad: 900 g jablko, 3 ks střední cibule, 110 g rozinky, hrst koriandru, 340 g krystalový cukr, 420 ml ocet, Sůl, 1/2 lžičky skořice mletá
Postup přípravy: Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rozinky propláchneme horkou vodou a nasekáme najemno. Všechny ingredience smícháme v hrnci, přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Vaříme zhruba 90 minut a průběžně promícháváme, aby se čatní nepřilepilo. Směsí plníme sterilizované sklenice, utěsníme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme na chladném a tmavém místě. Podáváme jako přílohu k pečenému či grilovanému masu.
TIP: Máte-li rádi pikantní dochucovadla, přidejte do čatní drcené chilli.
Komentáře
Celkem 0 komentářů