Jablečné hrudky
Publikováno 19.06.2018 v 14:56 v kategorii Moučníky, přečteno: 29x
Ingredience:300 g jablek, šťáva z 1/2 citronu, 1 vanilkový cukr, 100 g hery, 100 g cukru moučky, 200 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřicího prášku, špetka soli, 1/2 lžičky sody, 1 lžička skořice, 50 g rozinek, 50 g brusinek, 50 g lískových oříšků
Postup: Jablka nastrouháme nahrubo, dáme do hrnce, přilijeme citronovou šťávu a přidáme vanilkový cukr. Povaříme asi 5 minut a necháme vychladnout. Heru utřeme s cukrem. Přidáme mouku s kypřicím práškem, sůl, sodu, skořici, rozinky, brusinky, oříšky a nastrouhaná jablka. Vařečkou vypracujeme těsto a pomocí lžíce tvoříme na plechu vyloženém pečicím papírem hrudky. Pečeme při 180 °C asi 25 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů