Jablečné muffiny s vlašskými ořechy
Publikováno 10.09.2018 v 09:29 v kategorii Muffiny, přečteno: 41x
Ingredience: 3 jablka, 1 lžíce citronové šťávy, 180 g hladké špaldové mouky, sůl, 1 lžíce kypřicího prášku s vinným kamenem, 1 lžička mletého kardamomu, 100 g třtinového cukru, 2 vejce, 190 g zakysané smetany, 100 g másla, 70 g vlašských ořechů
Postup:Jablka oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostičky. Zakápněte je citronovou šťávou a pusťte se do přípravy těsta.Do větší mísy prosejte mouku. Přidejte špetku soli, prášek do pečiva, mletý kardamom a cukr. V jiné míse rozšlehejte vejce a smíchejte se smetanou a zchladlým rozpuštěným máslem. Tekutou směs přidejte k sypké. Aby těsto zůstalo stále nadýchané, míchejte jen tak dlouho, dokud se hmoty důkladně nespojí. Nakonec přidejte nakrájená jablka a nahrubo nasekané vlašské ořechy. Formu na 12 muffinů vyložte papírovými košíčky (nebo vymažte máslem) a lžící do nich připravenou směs rozdělte. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte asi 25 minut dozlatova.
Komentáře
Celkem 0 komentářů