Jablkové koule
Publikováno 19.06.2018 v 14:55 v kategorii Moučníky, přečteno: 30x
Těsto:2 hrnky polohrubé mouky, 1 velká lžíce sádla, 200 ml horké vody, špetka soli
náplň: 6 větších jablek
na dokončení: 60 g másla, 5 lžic mletého cukru, asi 5 lžic hladké mouky
Postup: Do mísy nasypeme polohrubou mouku, špetku soli, zalijeme horkou vodou, přidáme sádlo a dobře zpracujeme tak, aby těsto bylo vláčné, aby se nelepilo na mísu a dobře se natahovalo. Vál posypeme polohrubou moukou a těsto na něj přeneseme. Přikryjeme mísou a necháme odpočinout. Mezitím oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Pokud jsou jablka moc vlhká, vysušíme je v utěrce. Pak utrhneme vždy kousek těsta, do kterého jablka balíme. Vaříme ve velkém hrnci v osolené vodě, jakmile začne voda vřít, vaříme asi 6 minut. Sítem vyndáme z hrnce a na míse pokapeme máslem. Mezitím dáme vařit zbytek kulí. V kastrolku rozpustíme sádlo s máslem a přidáme hladkou mouku. Umícháme zásmažku, odstavíme z plotny, přidáme cukr a promícháme s kulemi.
Komentáře
Celkem 0 komentářů