Jahodové lasagne s tvarohem
Publikováno 15.06.2018 v 09:53 v kategorii Sladké jídla, přečteno: 32x
Suroviny: jahody 300 g, jahody na omáčku 200 g, máslo 50 g, cukr krystal 1 lžíce, lasagne 8 plátků, tučný tvaroh 250 g, moučkový cukr 1 lžíce, mletá skořice 1 lžička, sůl
Postup: Omyjte a pokrájejte jahody na omáčku a vložte je do hrnce. Přidejte máslo a cukr a zahřívejte na mírném plameni. Vařte, až se jahody rozpadnou a omáčka zhoustne. Postavte hrnec s osolenou vodou na plotnu a přiveďte k varu. Jakmile se voda v hrnci začne vařit, nasypte do ní lasagne a uvařte je podle návodu na obalu. Do mísy vyklopte tvaroh, přisypte moučkový cukr a utřete dohladka. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky. Plátky lasagní servírujte s kousky jahod, utřeným tvarohem a jahodovou omáčkou. Na závěr je posypte skořicí.
TIP: Lasagne můžete „postaru“ jahodami také proložit a s jahodovou omáčkou a tvarohem, do kterého jste zašlehali vejce, zapéct v troubě.
Komentáře
Celkem 0 komentářů