Jahodové rizoto
Publikováno 15.06.2018 v 13:49 v kategorii Ostatní, přečteno: 29x
Seznam přísad: 2 ks jarní cibulka, 2 lžíce máslo, 300 g rýže (nejlépe arborio), 2 dl bílé víno, 400 g jahody, Sůl, asi 600 ml zeleninový vývar, 2 lžíce strouhaný parmazán, trochu vaječný likér, asi 100 g čerstvé jahody na ozdobu
Postup: Jarní cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme je na másle a přidáme k nim rýži. Zamícháme a ještě asi minutu (za stálého míchání) smažíme. Přilijeme bílé víno, přihodíme pokrájené jahody s troškou soli a necháme vyvařit. Poté přiléváme po částech zeleninový vývar, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit (postupujeme po sběračkách). Takto pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová. Před podáváním jahodové rizoto posypeme jemně strouhaným parmazánem, pokapeme vaječným likérem a ozdobíme čerstvými jahodami. Ihned servírujeme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů