Jarní nádivka s medvědím česnekem
Publikováno 15.06.2018 v 11:09 v kategorii Bez masa, přečteno: 20x
Suroviny: obyčejné rohlíky (den staré) 8 ks, mléko asi 2 dl, cibule 2 ks, jarní cibulka 2 ks, uzené maso 400 g, vinná klobása 150 g, vejce natvrdo 3 ks, čerstvý medvědí česnek 2 velké hrsti, baby špenát 2 velké hrsti, mandle (plátky, hranolky nebo nahrubo nasekané) 80 g, vejce 6 ks, kypřicí prášek 1/2 sáčku, muškátový oříšek, sůl a čerstvě namletý pepř, máslo na vymazání formy
Postup: Rohlíky nakrájejte na menší kostičky o hraně asi 1,5–2 cm a dejte je do velké mísy. Zalijte je mlékem a promíchejte. Rohlíky by neměly být úplně namočené, spíš jen lehce zvlhlé. Na pánvi rozehřejte trochu másla a orestujte na něm dosklovata nahrubo nakrájenou cibuli a jarní cibulku, poté přidejte na centimetrové kostičky nakrájené uzené maso a chvíli opékejte, potom vypněte oheň a směs nechte chladnout. K rohlíkům vymačkejte ze střívka syrovou vinnou klobásu, přidejte na kostky nakrájená vařená vejce a nasekaný medvědí česnek a špenát. Také vmíchejte oloupané a nasekané mandle. V menší misce lehce rozšlehejte syrová vajíčka, přidejte asi 1–2 lžičky soli, čerstvě namletý pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Poté zašlehejte kypřicí prášek. Vaječnou směs vlijte do velké mísy k rohlíkům, lehce promíchejte a pak pořádně promíchejte rukama, aby se směs dobře spojila. Zapékací mísu vymažte máslem a rovnoměrně na ni naneste nádivkovou směs, nemusíte ji moc pěchovat, jen lehce zarovnat. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 180 stupňů 40–45 minut, až bude povrch hezky opečený. Nádivku nechte před servírováním lehce zchladnout, aby se zpevnila. Výborná je i za studena, s kyselou okurkou :)
Komentáře
Celkem 0 komentářů