Játra na víně
Publikováno 15.06.2018 v 08:17 v kategorii Vepřové, přečteno: 24x
Ingredience: 800g vepřových jater - můžou být i telecí nebo kuřecí, 100g anglické slaniny, 1 ks cibule, 5 stroužků česneku, 300 ml červeného vína, 4 lžíce oleje, 0,5 lžičky kmínu, 3 špetky mletého pepře, 3 špetky soli
Postup: Očištěná játra nakrájejte. Na olej nasypte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte 1 nakrájenou cibuli, cibuli nechte lehce zesklovatět, pak přidejte játra a na plátky nakrájený česnek. Promíchejte, zalijte vínem, posypte kmínem a duste přibližně 15 minut, nebo až budou játra hotová. Nakonec podle chuti osolte a opepřete. Podávejte ozdobené cibulí nakrájenou na plátky.
TIP: Pokud chcete mí hustější šťávu, přidejte do šťávy lžíci instantní jíšky a 5 minut povařte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů