Jehněčí s jogurtem a koriandrem
Publikováno 25.04.2019 v 13:12 v kategorii Jehněčí, přečteno: 28x
Suroviny:800 g jehněčí plece, 3 hrnky pokrájených brambor, 1 hrnek krájené dýně, 1 velká cibule, 1 hrnek pokrájené mrkve, 2 hrnky zeleninového vývaru, ½ hrnku sterilovaných fazolí mungo (nebo zelených fazolek), 1 menší svazek čerstvého koriandru, 200 ml bílého jogurtu, 1 lžička kari koření, trocha oleje, sůl
Postup:Maso očistíme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Ve větší vyšší pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme najemno pokrájenou cibuli a necháme zpěnit, pak vsypeme kousky masa a za stálého míchání kousky ze všech stran opečeme. Maso osolíme a opepříme, přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou doměkka, podle potřeby podléváme. V půlce vaření přidáme k masu mrkev a pak brambory a dovaříme doměkka. Do směsi vmícháme jogurt, kari, mungo, nasekaný koriandr a krátce povaříme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů