Jehněčí stehna s medovou hořčicí
Publikováno 25.06.2018 v 11:02 v kategorii Jehněčí, přečteno: 40x
Ingredience: 1 PL olivový olej,20 g máslo,4 ks jehněčí kýta (1,2 kg),1/2 hrnku hladká mouka,2 ks červená cibule,2 ks mrkev, 2 stroužky česnek, 2 ks hřebíček, 1/3 hrníčku med, 2 PL hrubozrnná hořčice, 4 stonky tymián, 1/2 hrnku bílé víno, citronová šťáva na ochucení, bramborová kaše a vařená zelená fazolka jako příloha, 3 hrnky voda, podle chuti sůl, podle chuti pepř
Postup:Olej a máslo zahřejeme ve velké rendlíky nebo v pekáči, stehna obalíme v hladké mouce ochucené solí a pepřem. Stehna zprudka opečeme z každé strany dohněda a odložíme bokem. Do pekáče s výpekem dáme nadrobno nakrájenou cibuli a oloupanou nasekanou mrkev. Opékáme asi 3 minuty za stálého míchání. Přidáme prolisovaný česnek a opečeme, dále přidáme med, hořčici, tymián a opékáme další minutu. Přilijeme víno a důkladně mícháme, aby se všechny suroviny odlepily od pekáče. Přidáme opečené stehna a přilijeme tolik vody, aby byly přikryté. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi 3 hodiny nebo tak dlouho, dokud maso už neodpadává od kosti. Výpek ochutnáme, doplníme citronovou šťávou a maso i s omáčkou podáváme i s bramborovou kaší a zelenými fazolemi.
Komentáře
Celkem 0 komentářů