Jelítkový prejt
Publikováno 15.06.2018 v 13:49 v kategorii Ostatní, přečteno: 46x
Ingredience: 100 g kroupy, 4 jelítka, 3 plátky veka, 2 cibule, 1 lžíce sádlo + na vymazání pekáče, trocha pepře a soli, 3 stroužky česnek, trocha mletého kmínu, majoránka dle chuti, 1 sáček kysané zelí, 1 lžička cukr, 400 g brambory
Postup: Den předem namočené kroupy uvaříme doměkka. Veku navlhčíme. Cibuli osmahneme na lžíci sádla. Náplň z jelítek dáme do mísy a smícháme s cibulkou, kroupami, žemlí, ochutíme pepřem, česnekem, mletým kmínem a majoránkou, osolíme a promícháme. Dáme do sádlem vymaštěného pekáče a pečeme při 180 °C 30–35 minut. Zelí podusíme na cibulce. Dochutíme cukrem. Brambory uvaříme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů