Jemná polévka z rybího filé
Publikováno 11.06.2018 v 07:34 v kategorii Polévky, přečteno: 24x
Ingredience: 2 lžíce hladká mouka, mletý černý pepř, 50 g máslo na jíšku, 1 hrnek mléko nebo smetana, Sůl, 1 špetka mletý muškátový oříšek, 1/2 balíčku zmražená zelenina pod svíčkovou, 80 g máslo na smažení, 400 g rybí filé, 1 lžička Vegeta speciál
Postup: Filé vysušíme a nakrájíme na malé kusy. Osmahneme je na másle, zalijeme vodou. Zmraženou zeleninu nerozmrazujeme a také ji krátce osmahneme na jiné pánvi a přidáme do vody k rybě. Osolíme, opepříme, nasypeme trochu vegety a špetku muškátového mletého oříšku. Vaříme na mírném ohni do změknutí zeleniny a ryby. Pokud máme čerstvou mrkev, petržel a celer, tak je očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji studeným mlékem a přilijeme do vývaru z ryby a zeleniny. Promícháme a 10 minut ještě povaříme. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a na pánvi je opražíme nasucho. Každou porci polévky posypeme nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s usmaženou žemlí. Jemnou polévku z rybího filé můžeme uvařit i na Vánoce, pokud nemáme rybu na klasický rybí vývar. Tato polévka chutná i dětem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů