Jemné citrónové rizoto
Publikováno 24.09.2018 v 14:32 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 34x
Ingredience: 350g kulatozrnné rýže, 150g lososových filetů Rio Mare ve vlastní šťávě, chemicky neošetřený citrón,½ cibule,1 stroužek česneku,svazek petrželky, 1,5 litru rybího nebo zeleninového vývaru, 50g másla
Postup:Nakrájejte cibuli a česnek dohromady. Petrželku nasekejte odděleně. Nastrouhejte citrónovou kůru a vymačkejte šťávu z ½ citrónu.Ve větším hrnci lehce osmahněte cibuli a česnek na polovině másla, přidejte rýži a nechte zhruba 3 minuty restovat. Zalijte citrónovou šťávou a postupně, když se tekutina vyvaří, přidávejte horký vývar. Pravidelně míchejte. Dvě minuty před dokončením přidejte odkapané filety rozdělené na kousky spolu s petrželkou, citrónovou kůrou a zbývajícím máslem. Rizoto by mělo mít typickou krémovou konzistenci. Ihned podávejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů