JOGÍNSKÝ KOTLÍK
Publikováno 05.03.2019 v 10:37 v kategorii Luštěniny, přečteno: 32x
Suroviny: olej 1 lžíce, cibule 1 kus, zázvor (5cm čerstvý), česnek 2 stroužky, kurkuma 1 lžička, koření chilli 1 špetka, rajčata sterilovaná 2 sklenice (loupaná krájená), čočka červená 100 gramů, sůl 1 lžička, brokolice 1 kus, fenykl 1 kus (nebo hrst zelených fazolek), cuketa 1 kus, fazole sterilované 1 konzerva (bílé), rýže basmati (k podávání)
Postup:V hrnci na oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme nadrobno pokrájený zázvor, kurkumu a chilli a minutu restujeme. Přidáme rajčata, propláchnutou čočku, 500 ml vody a sůl. Pod pokličkou na mírném plameni vaříme 15 minut. Přimícháme nakrájenou brokolici, fenykl a cuketu a vaříme dalších 10 minut. Nakonec vmícháme fazole a prohřejeme. Servírujeme s rýží basmati, propláchnutou a uvařenou dle návodu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů