Recepty z rájePřes 1000 receptů

Kachní játra na slanině s bramborami

Publikováno 05.03.2019 v 09:25 v kategorii Kachní, přečteno: 46x

Suroviny: 400 g kachních jater, 5-6 brambor, cca 150 g anglické slaniny, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, plátek másla cca 1 cm, 1-2 lžičky hrubozrnné hořčice (nemusí být), čerstvá paprika, šťáva z půlky limetky, chilli nebo kajenský pepř, sůl, pepř

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Uvaříme je ve slané vodě, ale musí zůstat pevné. Mezitím nakrájenou slaninu opečeme, přidáme cibuli a česnek na kousky. Po zpěnění přidáme očištěná a na větší kousky nakrájená játra. Restujeme zprudka a jen co zbělají, přidáme šťávu z limetky, papriku nakrájenou na malé kousky a hořčici. Vše společně opékáme krátce, aby se játra nevysušila. Směs dochutíme solí, pepřem a chilli. Nakonec přidáme studené máslo. Pánev odstavíme, necháme máslo rozpustit a promícháme. Uvařené brambory scedíme a ještě horké přidáme do pánve k játrové směsi. Vše opatrně promícháme, krátce prohřejeme a můžeme podávat.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?