Kachní prsa na hruškách
Publikováno 12.06.2018 v 08:39 v kategorii Kachní, přečteno: 43x
Ingredience: kachní prsa 400 g, sůl, pepř černý mletý, olej řepkový 1 PL, hruška 350 g, rozinky 1 PL, hřebíček celý 3 ks, paprika červená mletá ½ ČL, cukr krystalový 1 ČL, citronová šťáva 1 PL
Postup: Maso umyjeme, nasolíme, posypeme mletým pepřem a prudce, na lžíci oleje, opečeme na pánvi asi 5 minut. Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Hrušky přidáme k masu, přisypeme rozinky (nebo brusinky), přidáme hřebíček, trochu papriky a podlijeme vodou. Zakryjeme a pod pokličkou dusíme 10-15 minut doměkka. Maso vyndáme, hrušky rozmačkáme a vyndáme hřebíček. Omáčku přisladíme a přilijeme citronovou šťávu podle chuti. Maso nakrájíme na plátky a podáváme
Komentáře
Celkem 0 komentářů