Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Publikováno 12.06.2018 v 08:38 v kategorii Kachní, přečteno: 40x
Ingredience: 2 kachní prsa s kůží, Sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 200 ml červeného vína, 1–2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, 3 lžíce brusinkového džemu, 3 lžíce sušených brusinek, snítka tymiánu a rozmarýnu
Postup: Kachní prsa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařízneme kůži ostrým nožem na několika místech do kříže, snažíme se neproříznout maso. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme prsa kůží dolů. Zprudka opékáme 5 minut, pak maso otočíme a opékáme dalších 5 minut. Trochu tuku z vypečené kůže odebereme a necháme stranou. Opečená prsa zabalíme do alobalu se snítkou rozmarýnu a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C na 10 minut. Poté je vyndáme z trouby a necháme dalších 10 minut odpočívat při pokojové teplotě. Do výpeku z pánve vlijeme víno, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přimícháme balzamikový ocet, džem a brusinky, rozmarýn a tymián. Za občasného míchání vaříme, až má omáčka požadovanou hustotu. Prsa podáváme nakrájená na plátky, přelitá omáčkou a doplněná opečeným bramborem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů